BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes zenetár a YouTube-ról - Töltse le innen

Egy tizenöt éves fiú szoftvere jelentősen megváltoztathatja a YouTube látogatók szokásait. A Muziic Player program segítségével mindenki kialakíthatja saját ingyenes zenetárát a számítógépén a videómegosztót használva forrásként.

Matt Rosoff elemző szerint a Muziic nagyon vonzó alkalmazás, mivel úgy működik, mint az iTunes, a segítségével mindenki saját zenei könyvtárat készíthet ingyenesen – írja az AFP. A programot egy tizenöt éves amerikai fiú készítette és tette szabadon letölthetővé.

A Muziic csak nemrég vonta magára a Google figyelmét, amely jelenleg vizsgálja: nem ellentétes-e a YouTube használati szabályaival a szoftvert. Mindenesetre a Muziic sikere borsot törhet a videómegosztó tulajdonosának orra alá, mivel a Google 2006-os megvásárlása óta próbál módszereket kidolgozni arra, hogy tegye nyereségesebbé a YouTube-ot. Mivel ezzel a programmal az oldal meglátogatás nélkül hallgathatják a zenéket a felhasználók, azt ott elhelyezett reklámokat sem látják.

A program rövid idő alatt olyan népszerűvé vált, hogy a múlt héten pár órára meg is bénult a letöltő szerver. A készítők szerint pár óra alatt több ezren installálták a programot. A Muziic projekt olyan méreteket öltött, hogy a készítő David Nelson már az internet segítségével végzi a középiskolát, hogy minél több időt tölthessen a fejlesztéssel.

A programot letöltheti innen

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.