BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Jól viselkedett" a Microsoft - Már nem figyeli folyamatosan az EU

Az Európai Bizottság felügyelete úgy döntött: már nem szükséges a Microsoft folyamatos ellenőrzése a 2004-ben hozott trösztellenes döntése kapcsán.

Az Európai Bizottság eddig folyamatosan figyelte, betartja-e a Microsoft a 2004-ben hozott döntését, mely szerint minden olyan technikai információt meg kell osztania riválisaival, amelyek segítik őket abban, hogy Redmonddal versenyképes szervereket gyártsanak – tudósít az AP.

A Bizottság kommentárja szerint a döntést a Microsoft viselkedésének változása indokolja, valamint az, hogy a szabályok megszegése esetén a cégek a nemzeti bíróságok előtt is érvényt szerezhetnek igazuknak.

Az EU 2005-ben jelölte ki Neil Barrett informatikust a Microsoft szakmai felügyeletére. Barrett szerint a cég által nyújtott dokumentáció használhatatlan volt a szervergyártók számára. Redmond azóta együttműködött az Európai Bizottsággal, majd 2007-ben (sikertelenül) megtámadta a döntést arra hivatkozva, hogy az EU szellemi tulajdonának átadására kényszerítette. A Microsoft közölte: fontosnak tartja az uniós jogszabályok betartását és továbbra is együttműködik az Európai Bizottság szakértőivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.