BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszer annyit, olcsóbban - Félmillió szervert adna el a Fujitsu 2010-ig

A Fujitsu ma közölte: két év alatt kétszeresére növelné PC szerver eladásait. A vállalat azt reméli, hogy a Siemenstől való különválás eredményeként kedvezőbb áron forgalmazhatja a versenytársakéinak megfelelő termékeit.

A Fujitsu a jelenlegi négyről két év alatt hét százalékosra növelné globális részesedését a PC szerver piacon – írja a Reuters. A vállalat leválasztja ezt az üzletágat a Siemensről, így reményeik szerint alacsonyabb áraiknak köszönhetően versenyre kelhetnek a HP-val és a Dellel.

A cég ma közölte: 2010-ig félmillió, Intel alapra épülő szerver eladását tervezik és várakozásaik szerint idővel tíz százalékos részesedést szereznek ezen a területen. A Fujitsu jelenleg messze lemarad a 35 százalékos részesedéssel rendelkező HP, a 27 százalékos Dell, de még a 14 százalékos IBM mögött is. "Nem célról van szó, hanem mérföldkőről, amelyet elhagyva a Fujitsu valódi világvállalattá válhat" – kommentálta a terveket a cég elnöke.

Kuniaki Nozoe úgy fogalmazott: félmillió szerver eladása nem kis feladat, de ha kellő sebességgel reagálnak a változásokra, beléphetnek a globális piactérre. A Fujitsu áprilisban 450 millió euróért kivásárolja magát a Fujitsu Siemens konszernből és Fujitsu Technology Solutions folytatja pályafutását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.