BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína letiltja a YouTube-ot, de "nem fél az internettől"

A kínai külügyminisztérium úgy nyilatkozott: sokakban az a tévképzet támadt, hogy az állam fél az internettől, holott ennek ellenkezője az igaz. A nyilatkozat ezután született, hogy hétfőtől nem érhető el a YouTube a kínai felhasználók számára.

A Reuters információi szerint a kínai kommunista párt utasítására hétfő délutántól nem érhető el a világ legnépszerűbb videómegosztó portálja az országban található számítógépekről. Az üggyel kapcsolatban a külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezte: hamis az elgondolás, miszerint Kína félne a világhálótól, épp ellenkezőleg.

A külügyi szóvivő véleménye szerint a 300 millió internet felhasználó és a 100 millió blog igazolja, hogy a világháló kellően nyitott, ugyanakkor – mint fogalmaz – törvényi szabályozásra van szükség a "káros információk terjesztésének és a nemzetbiztonság sérülésének megakadályozására". A szóvivő emellett közölte: nincs tudomása arról, hogy blokkolnák a YouTube-ot.

A videómegosztó márciusban, a tibeti tüntetések egy éves évfordulójának idején csak szakaszosan volt elérhető. A kínai hatóság januári akciója során több száz népszerű weboldalt törölt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.