BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levágnák a világhálóról a kalózokat a francia honatyák

A kormányzó UMP párt vezetője szerint az internetes kalózok elleni szigorú fellépést indokolja, hogy az illegális letöltők megélhetésüktől fosztják meg a művészeket.

Jean-Francois Cope, az UMP frakcióvezetője a Nemzetgyűlésben úgy fogalmazott: bátorságot kell gyűjteniük ahhoz, hogy fellépjenek a művészek megélhetését fenyegető kalózokkal szemben – tudósít a Reuters. A most beterjesztett francia törvényjavaslat szerint az illegális tartalmak letöltőit az első két alkalommal e-mailben figyelmeztetik, ha pedig harmadszor is tetten érik őket, megszűntetik internet kapcsolatukat.

A javaslatot ellenző szocialisták szerint a szabályozás végrehajtása gondot okoz majd, ráadásul saját közönségük ellen fordítja a művészeket, nem beszélve arról, hogy vétlen internetezőket is megbüntethetnek.

A törvénytervet a fogyasztóvédelmi szervezetek körében is jelentős ellenérzést váltott ki: az UFC-Que Choisir szerint a szolgáltatók könnyen regisztrálhatják és felhasználhatják a felhasználók IP- vagy lakáscímét. A civilszervezet szerint a javaslat megvonja az ártatlanság vélelmét az internetezőktől.

A szigorítást októberben fogadta el a Szenátus, a Nemzetgyűlés azonban visszautasíthatja, mivel az ellenzéki szocialisták biztosan nem szavazzák meg. A kérdés az, maga mellé tudja-e állítani a kormányzó UMP a centrista erőket, amelyek még haboznak a témával kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.