BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Madoff megtartaná luxuslakását, mert "nem csalással szerezte"

A milliárdos piramisjátékkal vádolt Bernard Madoff megtartaná 7 millió dolláros értékű New York-i luxuslakását, valamint 62 millió dollárnyi egyéb vagyont, arra hivatkozva, hogy ezekhez tisztességes módon jutott hozzá.

A manhattani bíróságnak benyújtott iratok szerint a luxuslakás, a 45 millió dolláros kötvénycsomag, valamint a külön számlán tartott további 17 millió dollár Madoff feleségének tulajdona – írja az AP. A beadvány megfogalmazása szerint a COHMAD Securities kötvényeinek kizárólagos haszonélvezője Ruth Madoff és nem köthetőek az állítólagos bűncselekményhez.

A Madoff-vagyon megmozgatásáért felelős bírósági illetékes szerint jelenleg nincs napirenden a lakás eladása, de ha megszületik az elmarasztaló ítélet, valószínű, hogy a beadványban jelzett vagyonelemeket is elkobozzák. A hivatalos tájékoztatás szerint eddig 950 millió dollárt térítettek vissza a becsapott befektetőknek. A Madoff-csalás mintegy 50 milliárd dollárnyi kárt okozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.