BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi is a netbook? - A Psion visszatámad és pereli az Intelt

Miután az Intel keresetett nyújtott be ellene, a Psion szintén pert indított az Intel ellen. A chipgyártó óriás azzal vádolja a PDA céget, hogy jogtalanul bitorolja a netbook nevet, amely viszont ennek ellenkezőjét állítja.

Az Intel és a Dell február végén nyújtott be keresetet a Psion ellen annak érdekében, hogy a netbook kifejezést általános értelemben használhassa.

A főként kézi számítógépeket gyártó Psion a kilencvenes évek végén védette le a netbook szót, most viszont már nem gyártja őket. Az Intel emellett azzal érvelt, hogy a netbook kifejezés általános értelemben jelöli a kisteljesítményű notebookokat vagyis ne köthető egy vállalathoz – írja a The Register.

A Psion ma visszaperelte az Intelt. Keresetében a cég úgy fogalmaz: a chipgyártó "szándékosan rosszhiszeműen járt el, amikor jogsértő módon próbálta kihasználni a netbook szabadalomban rejlő hatalmas kereskedelmi potenciált". A Psion szerint ezzel az Intel összezavarta és megtévesztette a felhasználókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.