BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt régióban kinevezték a REP-vezetőket, kettőben megbízott igazgatók irányítanak

Lakosságközeli pénzbeli ellátást nyújtanak az új regionális egészségpénztárak, önállóan kötnek szerződést a kórházakkal, ám megmarad az OEP.

Hétből öt régióban volt eredményes a regionális egészségbiztosítási pénztár (REP) igazgatói posztjára kiírt pályázat. A Közép-magyarországi és a Közép-dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztárban egyelőre megbízott vezetők látják el a feladatokat. A regionális pénztárak egyebek mellett fizetik a pénzbeli és a baleseti ellátásokat, végzik az utazási költségtérítéssel kapcsolatos teendőket, szerződést kötnek a területükön lévő kórházakkal és szakrendelőkkel az egészségügyi szolgáltatások ellátására, és ellenőrzik azok betartását is. Ám továbbra is az OEP kezeli az Egészségbiztosítási Alapot, bonyolítja a gyógyszerek tb-támogatásával kapcsolatos eljárásokat, valamint egységes nyilvántartást vezet a támogatott gyógyszerekről, gyógyászati segédeszközökről és a gyógyító-megelőző ellátásokról. Az OEP működteti az egészségbiztosítás informatikai rendszerét is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.