BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telefonhívásból e-mail - Itt a Google Voice

A Google szeretné eltüntetni az e-mail és a hangüzenetek közötti határvonalat. A Google új szolgáltatása a "voicemaileket" tárolható és kereshető adatbázissá alakítja.

A Google az elmúlt időszakban egyre távolabb lépett eredeti tevékenységétől, a keresőmotor üzemeltetéstől. Az irodai szoftverek és a mobil operációs rendszer után most a telefon és az e-mail közötti választóvonalat szeretné eltüntetni. A Google Voice az e-mail szolgáltatásba integrálódva a hangüzenetek tárolását és keresését teszi lehetővé – írja a Reuters.

A Google a 2007-ben megvásárolt Grand Central Communications által fejlesztett technológiáját alkalmazza: eszerint a bejövő hívások egy közös számon keresztül irányíthatóak át otthonra, irodai vagy mobiltelefonra. Az új termék a Google beszédfelismerő programja segítségével alakítja szöveggé a telefonhívásokat, amelyeket sms vagy e-mail formájában továbbít.

Egyelőre nem világos, hogy a jelenleg csak a Grand Central ügyfelei számára elérhető szolgáltatás hogyan illik bele a reklámokból élő Google működésébe. Craig Walker, a cég valós idejű kommunikációs üzletágának vezetője szerint a cél most az, hogy ingyenes termékként népszerűvé váljon a Google Voice, amely tovább növeli a Google termékekkel töltött időt. A további tervekről később döntenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.