BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

20 milliárdos új pályázati lehetőség kkv-knak - Részletek

Májusban várhatóan 20 milliárd forintnyi pályázati lehetőség nyílik meg a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások számára munkahelymegtartás és képzés céljára. Első körben a pályázatokon mikro-, kis- és középvállalkozások indulhatnak.

A támogatási összeg minimum 2 – maximum 150 millió forint lehet, ez vállalati mérettől függően akár 70-80 százalékát is jelentheti a projekt összköltségének. A konstrukció keretében azoknak a munkáltatóknak nyújtható támogatás, akik az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeiket munkaszervezési intézkedések bevezetésével kívánják megoldani és ennek érdekében dolgozóik számára a munkaidő 20-50 százalékban képzést biztosítanak.

A pályázatban gazdasági és foglalkoztatási mutatókkal, üzleti és foglalkoztatási tervvel igazolni szükséges, hogy a vállalat a gazdasági válság miatt került nehéz helyzetbe, illetve, hogy ez a helyzet átmeneti jellegű.

A programban csak olyan vállalkozások és vállalatcsoportok kerülnek támogatásra, melyek a válságot megelőzően eredményesen gazdálkodtak; és a támogatás igénybevétele nélkül – termelési volumenük csökkentésével párhuzamosan – bizonyítottan a foglalkoztatott létszám csökkentésére kényszerülnének.
 
Amennyiben a támogatást igénylő vállalkozások meghatározó tulajdonosai nem hajlandók olyan tulajdonosi köztelezettségeket vállalni, amely a középtávon eredményes gazdálkodást elősegíti (pl.: osztalék-kivét korlátozás, új tagi kölcsön nyújtása; új befektetés, tőkeemelés stb.), a társaság nem pályázhat.
 
A támogatás megítéléséhez a regionális munkaügyi központ támogató nyilatkozata szükséges! Hamarosan a nagyvállalatok is indulhatnak majd a „4 nap munka, 1 nap képzés” típusú pályázaton!

Első körben a pályázatokon mikro-, kis- és középvállalkozások indulhatnak. VGO-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.