BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

74 forintos osztalék a Magyar Telekom részvényeseinek

Élénk kisrészvényesi hozzászólásokkal zajlott le tegnap a Magyar Telekom évi rendes közgyűlése, a részvényesek kétharmada volt jelen.

A napirendi pontokat – köztük a már korábban ismertetett 74 forintos osztalékot – és az igazgatóság, valamint a felügyelő-bizottság új tagjait nagy többséggel megszavazták. Az osztalék kifizetésének első napja május 7., a részvények április 29-ig forognak osztalékszelvénnyel.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató a csoport teljesítményét részletező beszámolójában a múlt év kapcsán kifejtette, hogy 2008 volt az első teljes év a társaság üzleti szegmens alapú átszervezése után, s jelezte: az átláthatóbb vállalati szervezet nyomán már érezhető a hatékonyság javulása.

Eredményesnek minősítette a márkastruktúra egyszerűsítését, ezen belül a T-Home márka őszi bevezetését. Megerősítette, hogy az idén háromszáz fő elbocsátását tervezik, ez erre az évre 1,8 milliárd forint megtakarítást jelent. Beszámolójából kiderült, hogy áprilistól átlagosan 5,6 százalékkal növekszik a csoport alkalmazottainak a fizetése, szemben az egy évvel korábbi 5,5-del.

Az elnök-vezérigazgató ismét megerősítette, amit néhény hete lapunknak is elmondott, hogy 2009-re a válság miatt egyszázalékos bevétel- és 1-2 százalékos EBITDA-csökkenéssel számol a cégvezetés.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.