BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A menedzsment nem árulja el, mikor indul újra a termelés" - Bajban az ArcelorMittal

Egy az AFP-nek nyilatkozó szakszervezeti tisztviselő szerint a cég közölte velük: április végétől több mint felére csökkenti európai termelését.

"Ez katasztrófa, különösen azért, mert a menedzsment nem mondja meg, mikor indulhat újra a termelés" – mondta az AFP-nek Jacques Laplanche, a CGT szakszervezet illetékese. Az ArcelorMittal arról tájékoztatta őket, hogy a hónap végével felére csökkenti a termelését a kontinensen, mivel további költségcsökkentéseket tart szükségesnek.

Laplanche úgy tudja, egyes Belgiumban és Franciaországban található gyárakat teljesen bezárnak majd. A világ legnagyobb acélgyártója ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a termelésleállások ideiglenesek és rendszeresen felülvizsgálják majd őket.

A vállalat már 2008 novemberében csökkentette negyedéves kilátásait, decemberben pedig jelezte: elbocsátásokra készül. Még ebben az évben 13 üzemet zárt be átmenetileg az acélipari csoport. Németországban, kettő, Franciaországban három üzemben áll le a termelés, de érintettek spanyol, belga, francia és luxemburgi egységek is. A tavalyi évben a cég a teljes munkaerő három százalékát érintő, 9 ezer fős leépítést jelentett be. Riválisa, az amerikai Alcoa éppen ma jelentett 497 millió dolláros negyedéves veszteséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.