BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rajzolt babát sem szabad megrázni! Óriási felháborodás az Apple játéka miatt

Az Apple kénytelen volt törölni az iStore játéktárából a Baby Shaker nevű szoftvert, miután óriási felháborodást keltett annak tartalma.

A Baby Shaker az Apple iStore 99 centes áron kapható játékainak egyike, illetve csak volt, miután az informatikai óriás a felháborodás nyomán beszüntette annak forgalmazását – jelenti az AP.

A felhasználókat az dühítette fel, hogy a szoftver keretében – a címének megfelelően – egy fekete-fehérrel rajzolt baba figura sírását kell minél hosszabb ideig elviselni, majd rázással elhallgattatni. Ha az iPhone tulajdonosa megrázza a készüléket, a rajzolt gyerek szemében nagy vörös " X"-ek láthatóak, a sírás pedig abbamarad.

Az ötlet miatt több, a csecsemők egészségnek védelmével foglalkozó civilszervezet tiltakozott, ezért a játék eltűnt az iStore-ból, majd a készítő Sikalosoft honlapjáról is. Utóbbi nem reagált az eseményekre, az iPhone-ra. A Sikalosoft a Baby Shakeren kívül egyébként egy a képeket mozaikká alakító programot forgalmaz az Apple készülékére.

Az Apple szóvivője megerősítette, hogy a hétfőn az iStore "polcaira" helyezett szoftver forgalmazását már szerdán visszavonták, de nem adott tájékoztatást arról, hányan töltötték le, illetve, hogy miért hagyták jóvá. A tech cégről tudni kell, hogy sajátmaga ellenőriz minden, az iStore-ba szánt alkalmazást, több fejlesztő szóvá is tette, hogy a folyamat túl hosszadalmas.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.