BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válságban is növekszik az Union Biztosító

Az idei első negyedévet 11,48 milliárd forint díjbevétellel zárta az Union Biztosító, ez 48 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, a növekedés a vagyon- és felelősségbiztosításból származik

A magyar biztosítási piac 890 milliárd forintos díjbevétele 2008-ban 4,3 százalékos csökkenést jelzett az ágazatban, az Union ezzel szemben 6,8 százalékkal növekedett, díjbevétele megközelítette a 26 milliárd forintot - mondta Zsoldos Miklós elnök-vezérigazgató a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A 25,9 milliárd forintos díjbevételből 14,4 milliárd származik életbiztosításokból, itt a növekedés 3,4 százalék, míg a nem-életbiztosítások 11,5 milliárdos díjbevétele 11,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az 1999-ben alapított Union Biztosító első nyereséges éve 2005 volt. A múlt évben 657 millió forint adózás előtti nyereséget ért el, ez 23 százalékkal volt több a 2007. évinél. Az adózás utáni nyereség pedig 664 millió volt 2008-ban.

A nem életbiztosítási üzletág három - közel azonos nagyságú - szegmensből áll. A kötelező gépjármű felelősségbiztosításból 4,2 milliárd, a cascóból 3,5 milliárd, míg a vagyonbiztosításból 3,9 milliárd forint folyt be a múlt évben. Zsoldos Miklós 2009-re azt valószínűsíti, hogy a piacon az életbiztosítások visszaesnek, a nem életbiztosítások pedig szinten maradnak. Ez utóbbi területen még nagyobb lesz az árverseny, az Union viszont növekedéssel kalkulál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.