BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Április 8-án és 9-én Műegyetemi Állásbörze

2 100 állásajánlat és 145 cég várja az érdeklődőket hazánk legnagyobb állásbörzéjén, a Műegyetemi Állásbörzén.

2009. április 8-án és 9-én 28. alkalommal kerül megrendezésre a Műegyetemi Állásbörze hagyományosan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi (K) épületében.

A rendezvény a műszaki végzettségen túl, évek óta már a gazdasági, pénzügyi, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várja a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket.
A kiállító cégek elmondása szerint jelenleg mérnöki, informatikai és egészségügyi területen érzékelhető a diplomás szakemberhiány. A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök, a tavaszi Műegyetemi börzén nekik szól a meghirdetett állások 25%-a. Őket az informatikusok (22%), a gépészmérnökök (17%), és a műszaki menedzserek (10%) követik. Munkaerőtöbblet jellemzően a jogi és bölcsész szakmáknál figyelhető meg. A gazdasági végzettséget igénylő pozíciók telítettek ugyan, a válságnak köszönhetően azonban megnőtt az igény a pénzügyi területen dolgozókra, elemzőkre, és könyvelőkre.

A Műegyetemi Állásbörzén a gazdasági élet minden szektorából képviseltetik magukat a cégek, azonban így is érezhető a válság hatása: tény, hogy kevesebb lesz a kiállító idén. Idén tavasszal 35%-kal kevesebb cég képviselteti magát a Műegyetemi börzén a 2008. tavaszi Műegyetemi Állásbörzéhez képest.

A gazdasági válság az állásbörze látogatói körétől, a fiatal munkavállalóktól nagyobb tudatosságot és felkészültséget vár el, hiszen jelenleg kevesebb munkalehetőségből választhatnak. A fiatalok érzik, a diploma megléte önmagában nem elegendő az állások megszerzéséhez, fontos, hogy felkészülten érkezzenek a börzére és előzetesen informálódjanak az aktuális lehetőségekről, cégekről. Ez a munkaadók számára pozitív fejleményt jelent, hiszen jól informált, gyakorlatiasabb pályázók közül válogathatnak.
A 2 napos Műegyetemi Állásbörzén a 2100 álláslehetőségen túl komplex felkészítő szolgáltatások; próbainterjúk, grafológiai elemzések, önéletrajz és karrier tanácsadás segíti a látogatók elhelyezkedését.

Bővebb információ: www.allasborze.bme.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.