BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csaknem megfelelőződött az acélipar vezérének forgalma

A luxembourgi központú ArcelorMittal értékesítési forgalma az idei első negyedévben csaknem a felére csökkent.

Az ArcelorMittal forgalma 15 milliárd euró volt az egy évvel korábbi időszakban feljegyzett 29,8 milliárd euróval szemben – jelenti a BBC. Ennek következtében az acélkonszern az idei első három hónapban 1,06 milliárd euró veszteséget könyvelt el.

Egy évvel ezelőtt még 2,37 milliárd euró összegű profitról számolt be a cég. Az ArcelorMittal közölte: továbbra is befagyasztja a termelést, mivel globálisan alacsony a kereslet az építőipar, a gépkocsigyártás és más célfelhasználók részéről.

A hónap korábbi részében a vállalat már bejelentette, hogy mintegy két évvel elhalasztja két indiai gyár telepítését. A válságra való tekintettel az acélipari óriás 909 milliárd eurónyi tartozást refinanszírozott 2012-ig. Az ArcelorMittal már novemberben önkéntes felmondási programot hirdetett 9 ezer dolgozója számára.

A mostani gyenge eredmények ellenére Lakshmi Mittal vezérigazgató úgy nyilatkozott: a felépülés szükségszerű, ebből pedig profitál majd a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.