BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős pozícióból várja a válság végét a Rába

A Rába Nyrt. április 23-án megtartott évi rendes közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2008. évi működéséről. Az időszak második felében kibontakozó járműipari recesszió ellenére is enyhén bővült a vállalat árbevétele, miközben továbbra is őrzi üzemi nyereségességét mindhárom üzletág.

A közgyűlés támogatta a működési stabilitás biztosítása érdekében meghozott intézkedéseket, és az ehhez szükséges erőforrások biztosítása érdekében úgy határozott, hogy az idei évben sem fizet osztalékot. A közgyűlés újraválasztotta az igazgatóság azon 3 tagját, akiknek megbízása az idei közgyűlés napjáig tartott, és öt éves mandá-tummal kijelölte a felügyelő bizottság tagjait is.

„A piaci környezet alapvető átalakulása miatt a Rába vegyes eredményekkel zárta a 2008-as évet.. – kezdte beszámolóját Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója. – Míg az első két negyedév eredményei azt igazolták, hogy az előző évek tudatos intézkedéseinek hatására dinamikus növekedési pályára álltunk, az év második felében már arra kellett koncentrálnunk, hogy a válság körülményeihez igazított működéssel biztosítani tudjuk a hatékonyság fenntartását.”

A határozott intézkedések – többek között a munkaidő átmeneti csökkentése, az üzletfejlesztés aktivizálása, illetve egyes tevékenységek modernizációjának megkezdése – nem csak a jelenlegi stabilitást biztosítják, hanem alkalmassá teszik a cégcsoportot arra is, hogy a recessziót követő időszak lehetőségeit kedvező pozícióból tudja kihasználni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.