BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feltérképezi az internetezőket a Microsoft

A jelenleg még csak kínai nyelven elérhető Entity Cube nevű alkalmazás nyilvános adatok feldolgozásával kapcsolati hálózatokat rajzol a felhasználó között. A Microsoft ázsiai kutatói által kidolgozott program a jövőben a közösségi portálokkal és IM szoftverekkel történő információcserét is magába foglalhatja.

A Microsoft Kelet-ázsiai laborja fejlesztette ki az Entity Cube nevű alkalmazást, amely az internetezők on- és offline társadalmi kapcsolatait térképezi fel. A szoftver kétszáz weboldalt pásztáz folyamatosan és azonnal feldolgozza az új információkat – írja a PC World.

A labor a tervek szerint a Twitteren és a Windows Live Messengeren küldött adatokat is az adatbázisba foglalja majd, biztosítva a lehetőséget a felhasználóknak a saját kezű adatfeltöltésre is. Az alkalmazás egyetlen hiányossága, hogy előfordulhat, hogy összekever két egyforma nevű felhasználót. Ugyanakkor a különböző kontextusokban megjelenő személyeket képes egymástól elválasztani.

 

A labor vezetője nem nyilatkozott arról a jövőben pontosan mire használják majd az Entity Cube-ot, de Ying Ma közölte: a jelenleg csak keresés pontosítására használt szoftvert a jövőben "számos internetszolgáltató számára hasznos lehet. A személyiségi térképet rajzoló Entity Cube nyilvánvalóan jelentős értékkel bír a reklámozók számára, hiszen az így felépített hálózat segíthetnek a marketing üzenetek pontos célbajuttatásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.