BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapnak az internetes töltögetőkre! Az EU legszigorúbbja lesz a francia szabályozás

Ellenzői szerint számos technikai és jogi problémát vet fel az illegális internetes letöltések ellen hozott francia törvény.

Az EU-szinten a legszigorúbbnak számító jogszabályról a múlt heti alsóházi szavazást és a korábban megtartott iparági egyeztetést, valamint szenátusi voksolást követően e hét csütörtökön mondják ki a végső szót a párizsi törvényhozás két házának vezetői.

A Nicolas Sarkozy államfő kezdeményezésére alkotott törvény értelmében első körben e-mailben, majd postai levélben figyelmeztetik az engedély nélkül zeneszámokat vagy filmeket letöltő felhasználókat, aki pedig ezek után sem hagy fel a kalózkodással, annak néhány hónapra vagy akár egy évre is felfüggesztik az internetkapcsolatát. A gyanús letöltések kiszűrése a szolgáltató cégek feladata lesz, akik egy e célból létrejövő új hatóságnál (Hadopi) kötelesek jelentést tenni.

A „három csapás” néven emlegetett törvényt ellenző civilszervezetek nem csak azt tartják aggályosnak, hogy az adatforgalom megfigyeléséhez ezentúl nem lesz szükség bírói végzésre.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.