BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Műanyagpalackból gyárt mobiltelefont a Motorola

Mától kapható a chicago-i székhelyű Motorola legújabb készüléke a MOTO w233 Renew, amely több szempontból is méltán pályázik a világ első környezettudatosan gyártott mobilkészüléke címre.

Az új telefon 100 százalékban újrahasznosítható. A használaton kívüli készüléket a csomagolásban található térítésmentes borítékban küldhetjük el a kanadai "Telefont ételért" program szervezőinek. A Renew a világ első telefonja, amely a Carbonfund.org által kiállított Carbonfree minősítéssel rendelkezik. A Motorola azzal a vállalásával érdemelte ki az elismerést, hogy a gyártás során kibocsátott széndioxidot az erdőtelepítések és a megújuló energiák kutatásának támogatásával ellentételezi.

<A class=hircsat href="javascript:HighlightAll('''');">

A Renew-t 25 százalékban újrahasznosított ötgallonos műanyagpalackokból állítják elő. Egymillió telefon gyártásához annyi palackot használnak fel, hogy egymás tetejére álllítva ötször olyan magasak lennének, mint az 553 méteres Kanadai Nemzeti Torony. A készülékkel a környezettudatos és egyben költségérzékeny vásárlókat kívánják megszólítani, hiszen a kizárólagos forgalmazó ingyen biztosítja az ügyfelei számára. A Renew-t egyelőre csak Kanadában értékesítik, és csak bízhatunk benne, hogy nem csupán a Motorola figyelemfelkeltő akciójáról van szó, és hamarosan Európába is eljut majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.