BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz utasokra pályázik a Czech Airlines

A Czech Airlines (CA) cseh légi társaság ez év április 28-án új járatot indít Prága és a közép-oroszországi Novoszibirszk között, amely hetente kétszer közlekedik.

Mint arról a Finchannel beszámol, a forgalmat a legmodernebb Airbus A319-es géppel bonyolítja le, amely 135 utas szállítására alkalmas. A cseh légitársaság számára Oroszország az egyik legfontosabb piac.

A cég hetente 24 közvetlen járatot tart fenn Prága és Moszkva, és heti négy járatot Prága és Szentpétervár között. Ezenkivül közvetlen járatai vannak Jekatyerinburgba, Szamarába is.

A Czech Airlines arra számit, hogy a Prága-Novoszibirszk közti új közvetlen légi járatot orosz üzletemberek és turisták veszik majd igénybe, akik Csehországba, vagy Nyugat-Európába tartanak.

A globális válság miatt megszorításokra kényszerülő európai légitársaságok a német Welt am Sonntag április elején közzétette adatai szerint 132 útvonalat töröltek menetrendjükből az elmúlt egy évben. A lap a Jet Republic magán légitársaság egy tanulmányára hivatkozva közölte az adatot. E szerint a 15 legfontosabb európai társaság útvonaltörlései leginkább a német repülőtereket érintik: ezek több mint fele Németországgal kapcsolatos.

Berlinben - részben a Tempelhof repülőtér bezárása miatt is - hetente 91 járattal, Münchenben 46 járattal, míg Brémában 22 járattal kevesebbet szolgálnak ki. Európában a koppenhágai repülőtér a leginkább érintett, a Sterling légitársaság tavaly októberi csődje nyomán: a dán főváros légikikötőjét most hetente 264 járattal kevesebb használja, mint ezt megelőző

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.