BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasutassztrájkot hirdetett a VDSZSZ április 30-ára

A megszorítások elleni tiltakozásul sztrájkot hirdet április 30-ára a Gaskó István által vezetett vasutas szakszervezet, amely már több alkalommal is képes volt megbénítani a vonatközlekedést.

Vasutassztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) április végére, a megszorító intézkedések elleni tiltakozásul - jelentette be Gaskó István, a szervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A sztrájkbizottság döntése szerint a munkabeszüntetés április 30-án 0 órától 18.00 óráig tart - tudósít a Hír TV. A VDSZSZ-nek ugyan csak a MÁV-dolgozók egy része a tagja, de már többször sikerült megbénítania a vasúti közlekedést szerte az országban. Legutóbb tavaly év végén, karácsony előtt folytatott sztrájkot a szakszervezet.

A VDSZSZ akkor azért hirdetett munkabeszüntetést, mert egyebek mellett azt követelte, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a a MÁV Cargo 102,5 milliárd forintos privatizációs bevételéből. A szakszervezet a miniszterelnökcsere napján jelentette be a sztrájkról szóló döntést. Bajnai Gordon kormányfőjelölt még nem ismertette válságkezelő csomagjának részleteit, de már korábban jelezte, hogy fájdalmas intézkedésekre készül.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a bejelentésre reagálva az MTI-nek elmondta: a vasúttársaság bízik abban, hogy sikerül a meghirdetett időpontig a vitás kérdéseket rendezni, és nem tartja meg a VDSZSZ a sztrájkot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.