BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A leggazdagabb orosz egy szibériai faluban adózik

Oroszország leggazdagabb embere, Mihail Prohorov kohászati mágnás a szibériai 2 300 lakosú Jeruda aranybányászati faluba jelentkezett be lakosként.

A régió hatóságai szerint Prohorov döntése azt jelenti, hogy adóit a helyi költségvetésbe fogja befizetni – jelenti a RIA Novosztyi. A korábban hivatalosan Moszkvában élő Prohorov vagyonának nettó értékét 9,5 milliárd dollárra becsülik.

A dollármilliárdos nevét tavaly nyáron kapta fel az európai sajtó, amikor a francia Riviérán 500 millió euróért kastélyt vásárolt magának. A most hivatalos lakhelyéül választott Jeruda falu egyébként azon a területen található, amely cége, a Polyus Gold által tulajdonolt legnagyobb aranymezőnek is otthont ad.

Prohorov szóvivőjének közlése szerint a milliárdos társadalmi kötelességtudatból választotta a falut. Mivel vagyonának jelentős részét a Polyus Gold termeli ki, a megfelelő döntés az adót is ennek a területnek juttatni – kommentálta Prohorov befektetési cége, az Onexim a döntést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.