BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami tulajdonban maradhat a Richter 25 százaléka

A kormány és - elvi alapon - az ellenzék is támogatja azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében állami tulajdonban maradhat a Richter Gyógyszergyár Nyrt. 25 százalék plusz 1 szavazatnyi részvénycsomagja, illetve a Molban lévő egy darab, különleges jogokat biztosító "B" sorozatú elsőbbségi részvény - írja a Napi Gazdaság.

Kovács Tibor, a módosító indítványt jegyző egyik MSZP-s képviselő a lapnak elmondta: a válság közepette nem lenne ésszerű a kisebbségi állami részesedéseket értékesíteni, mivel azokat csak nyomott áron lehetne eladni.

Arról nem beszélt a szocialista képviselő, hogy az állam honnan teremti elő azt a mintegy 200 milliárd forintot, amely kiadásként jelentkezik, ha a Richter-részvények fedezetével kibocsátott átváltható kötvények szeptemberi lejárta után nem értékesítik a 25 százalékos csomagot.

A lap információja szerint a finanszírozás kérdésre is születetett megoldás: a Richter-csomag nemzeti tulajdonban tartása közvetett IMF segítséggel valósulhat meg

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.