BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bírság jár a trükköző virágküldőnek

Ötmillió forint bírságot szabott ki a Bakker-Holland Hungary Virágküldő Kft.-re a Gazdasági Versenyhivatal.

Megállapította ugyanis, hogy a cég a 2008. január 1. és augusztus 31. között kiküldött promóciós csomagjaiban a nyereményjátékokról, illetve az ajándékokról a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott.

A csomagküldő kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások gyakorta igyekeznek befolyásolni a fogyasztó vásárlási kedvét ajándék, nyeremény ígéretével. Ez nem tilos, ám elvárás, hogy az ajándékról, a nyereményről adott tájékoztatás megfeleljen a valóságnak.

A GVH feltárta: a Bakker-Holland Kft. elhallgatta, hogy az adott nyereményjátékban nemcsak magyar fogyasztók vesznek részt. Márpedig ez a körülmény a GVH szerint nagyban befolyásolja a fogyasztók nyerési esélyeit.

A cég ezen túlmenően olyan látszatot keltett, mintha az adott nyereményjátékban a fogyasztó csak akkor vehetne részt, ha megrendelését meghatározott időtartamon belül küldi meg. De nem volt biztosítva, hogy minden fogyasztó ugyanazon a napon kapja meg a promóciós csomagot. Alaptalanul sugalmazta az adott fogyasztó egyfajta kiválasztottságának érzetét is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.