BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elárverezték a Werdert továbbjuttató galacsint

Egy helyi gyermekkórháznak ajánlja a Werder Bremen azt a 4510 eurót, melyet egy internetes árverésen kaptak az UEFA Kupa elődöntőjében szerencsét hozó papírgolyóért.

Németországban egy jótékony célú árverésen 4510 euróért – mintegy 1,2 millió forintért – kelt el Németországban az az összegyűrt papírdarab, amely sorsfordítónak bizonyult még május 6-án a Hamburger SV-Werder Bremen labdarúgó UEFA Kupa-elődöntő visszavágóján.

A 3-2-es brémai győzelemmel zárult találkozó 83. percében egy ritkán látható, balszerencsés gól miatt esett ki a Hamburg. A HSV középhátvédje Gravgaard egy ártalmatlan helyzetben akarta felszabadítani kapuját, de egy pályára bedobott papírgalacsinon megpattant a labda.

A dán játékos lukat rúgott, így szöglettel jöhetett a Werder Bremen. A beadást Frank Baumann a hálóba fejelte, így hiába győzött még Brémában a Hamburg 1-0-ra, idegenben rúgott gólokkal kiesett.

Az utolsó UEFA-Kupa döntőbe jutott Werder internetes árverésre bocsátotta a szerencsét hozó papírgolyót. A befolyó összeget egy helyi gyermekkórház számlájára utalják át.

A szerdai döntőben azonban már nem volt szerencséje a Brémának, mivel Isztambulban az ukrán Sahtar Donyecktől hosszabbítás után 2-1-es vereséget szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.