BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felszámolás közelében a Herz

A vállalat nem tudja kifizetni dolgozóinak az áprilisi bért

Felszámolás közeli helyzetbe került a budapesti székhelyű Herz Szalámigyár (HSZ) Zrt., mivel az elmúlt napok tárgyalásai a társaságot hitelező CIB Bankkal nem vezettek eredményre. Értesüléseink szerint a cég és a pénzintézet vezetői kedden újabb egyeztetést tartottak. Nagy Endre, a HSZ vezérigazgatója nem nyilatkozott lapunknak.

Piaci hírek szerint a vállalattal szemben több hitelező is felszámolási kérelmet nyújtott be, de elképzelhető, hogy a CIB a tartozások fejében maga is kéri a társaság felszámolását. Úgy tudjuk, a Herz márka tulajdonjogát is a pénzintézet szerezheti meg. A HSZ – derül ki a korábbi nyilatkozatokból – négymilliárd forintos hitelállományának átalakítását kéri a CIB-től egy kidolgozott reorganizációs terv alapján.

A vállalat forgóeszköz-finanszírozási igénye 1,6 milliárd forintra tehető, ezt a kormány által kilátásba helyezett 30 milliárdos MFB-s bankgarancia-csomagból teremtené elő, ha nem sikerülne megegyeznie a CIB-bel.

Ágazati szakértők szerint azonban az állami garanciális hitelek a Herz szempontjából túlságosan későn (leghamarabb május végétől) lesznek hozzáférhetők, ezért a cégnek várhatóan nem nyújthatnak érdemi segítséget.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.