BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Inspirál a Malév Q400-as gépe - Íme a legújabb!

A Malév regionális flotta-átalakítási programjának keretében kedden este megérkezett Budapestre a légitársaság harmadik, HA-LQD lajstromjelű Q400-as repülőgépe - közölte a légitársaság az MTI-vel.

A flotta új tagja még nem viseli a Malév színeit, a légitársaság ugyanis pályázatot ír ki a repülőgép arculatának megtervezésére. A nemzeti légifuvarozó olyan terveket vár, amely Magyarország értékeire hívja fel az utazóközönség figyelmét.

A Malév a részletes pályázati anyagot június elején teszi közzé honlapján, s arra számít, hogy a felhívás az alkotók széles körét - az amatőröktől a professzionális grafikusokig, festőművészekig - inspirálni fogja.

 

Az új repülőgép a nyári csúcsforgalomban már szállítani fogja az utasokat. A Malév regionális flotta-átalakítási programjának keretében júniusban a negyedik Q400-as repülőgép is megérkezik a légitársasághoz. Az új gépek rövid és középtávú útvonalakra optimalizált, maximum 2.400 kilométer hatótávolságúak. A Q400-as repülőgépek egy székre számolt üzemeltetési költségei a legkedvezőbbek a regionális repülőgépek piacán, mivel 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a hasonló kategóriájú sugárhajtású repülőgépek. A légitársaság regionális - F70-es és CRJ-200-as típusokból álló - gépparkját cseréli le a Q400-as repülőgépekre.

Leírás a gépről itt, és itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.