BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Legális a sukorói ingatlancsere

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tegnap dokumentumokkal igazolta a sukorói beruházás helyszínéül szolgáló ingatlan cseréjének törvényességét.

A szervezet szerint korábban is létezett az a megoldás, hogy egy kisajátított terület tulajdonosa azonos értékű ingatlant kért sajátjáért cserébe. A főügyészség azonban nyomozást kezdeményezett hűtlen kezelés gyanújával.

Civil szervezetek, vállalkozók szerint a beruházás tönkretenné a Velencei-tó körüli kényes környezeti egyensúlyt, s az erre alapozó turizmust.

A Velencei-tó mellett fekvő sukorói beruházásról csak egy, az interneten keringő „projektleírás” létezik, ugyanis sem az állam, sem a beruházók képviselői nem árulnak el konkrét információkat. Hivatalosan csak a Pénzügyminisztérium Fejér megyére kiírt, végül eredményes kaszinókoncessziós pályázata sejtette, hogy itt beruházás készül.

Tavaly augusztusi keltezésű tervek szerint a Velencei-tó mellett 1,1 milliárd eurós beruházással többek között kaszinót, szállodát, fedett jégpályát, lovasközpontot felölelő turisztikai komplexumot hoznának létre. Közel 3500 új munkahellyel. Az elképzelés szerint az építkezés 2009 utolsó negyedében indulna, s 2011 nyarán már vendégeket is fogadnának: az első évben 5,1 milliót.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.