BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepő fordulat! A Fiat kiszáll a versenyből az Opelért?

A Fiat-konszern képviselői lemondták részvételüket az Opel megmentésére kezdeményezett válság-csúcs folytatásán.

"Fenntartjuk az eddigi ajánlatunkat, de nem vagyunk hajlandók további rizikót vállalni" - indokolta Sergio Marchionne Fiat-vezér, hogy miért mondták le a német kancellária által szervezett Opel válságcsúcs pénteki napján a további részvételüket.

A Fiat-vezér szerint az, hogy nem tekinthet bele az Opel-könyvelésébe, olyan kockázati tényezőt jelent, amelyet cége nem vállalhat. "Ugyanakkor - mint mondta, - nyitottak vagyunk a további tárgyalásokra."

A német kormány által szervezett tárgyaláson Angela Merkel német kancellár mellett még az Egyesült Államok pénzügyi felügyeletének képviselője, illetve a General Motors, az Opel jelenlegi tulajdonosának képviselője vesz részt.

Amennyiben nem sikerül megoldást találni az Opel problémájára, a német szövetségi kormány az Opel felszámolását sem zárta ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.