BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mentőöv a Gyulai Húskombinátnak?

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a világgazdasági környezet drasztikus változásai nyomán átmeneti nehézségekkel küzdő nagyvállalatokkal együttműködve cégre szabott megoldásokat dolgoz ki a munkahelyek megtartása érdekében - derül ki a szaktárca közleményéből.

Fontos feltétel, hogy egy egyébként életképes gazdasági társaságról legyen szó, amelynek megtorpanását valóban az általános nemzetközi bizalomhiány, a piacok szűkülése, a pénzügyi források kiapadása okozza, és nem mindezektől független szerkezeti, működési problémái.

A Gyulai Húskombinát Zrt. vezetőivel folytatott korábbi tárgyaláson a gazdasági tárca jelezte, hogy közreműködik a cég problémáira való megoldás kialakításában. 

Amennyiben a vállalat kereskedelmi bankja a szükséges hitelt rendelkezésre bocsátja, úgy a Magyar Fejlesztési Bank megvizsgálja a felvett hitel maximum 80 százalékáig terjedő garanciavállalás lehetőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.