BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden kocsi után 1,2 milliót ad ajándékba a Chrysler

A Chrysler mai bejelentése szerint 6 ezer dollárnyi, azaz mintegy 1,2 millió forintnyi kedvezményt ad minden, 2009-ben vásárolt modelljére, így próbálja meg felélénkíteni eladásait a csődvédelem alatt álló gyártó.

A ma kezdődő akció lényege, hogy a Chrysler modelljeinek alapára csökkenjen – tájékoztatta az autógyár az AP-t. A 6 ezer dolláros kedvezménycsomagból 4 ezer dollár (858 ezer forint) készpénz, ezen kívül jár egy ezer dolláros finanszírozási kedvezmény, valamint újabb ezer dollár a jelenlegi Chrysler tulajdonosoknak. A vevők a kereskedőkkel kialkudott árhoz képest kapják meg a kedvezményeket.

A lassan egy hete csődvédelem alatt álló vállalat 4 milliárd dolláros állami segéllyel vegetál az év eleje óta, eladásai 46 százalékkal csökkentek. Az illetékes csődbíróság ma jóváhagyta a Fiattal történő gyors fúziót, ennek ellenére az olasz cég könnyebben eladható kisautói legkorábban 18 hónap múlva jelenhetnek meg az amerikai piacon.

Addig a cég kénytelen jelenlegi modellkínálatából megélni. A Chrysler a jelentős anyagi kedvezmények mellett reklámkampányt indított, melynek keretében egész oldalas hirdetésekben közlik: "új autógyárat építenek". Ugyanakkor a forgalmazókat tömörítő szervezet vezetőjének tapasztalata szerint az amerikai fogyasztók nem szívesen vásárolnak egy becsődölt cégtől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.