BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukott a Puma

Erősen visszaesett a Puma sportszergyártó profitja az idei év első negyedében, mert a recesszió elvette az emberek kedvét a vásárlástól, és sokba került az átalakítás is.

Az adózott eredmény mindössze 5,6 millió euró volt a január-március közötti időszakban, egy évvel korábbi 90 millióval szemben.

Az üzemi eredmény rendkívüli tételek nélkül 9,4 százalékkal esett vissza 114 millió euróra. Az értékesítés árbevétele 1 százalékkal 738 millió euróra esett, egy évvel korábban még 741 millió volt.

A 14 évig tartó folyamatos növekedés után a társaság kénytelen alkalmazkodni a recesszió miatt megváltozott piaci körülményekhez, s az idén folytatja tavaly megkezdett takarékossági programját.

Ebben egyebek mellett a beruházások megkurtítása, üzletek bezárása, egyes üzletágak karcsúsítása szerepel a cég pénteki közleménye szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.