BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsó szállodák érkeznek hozzánk!

A válság ellenére, sőt, inkább pont azért, ezekben a hetekben-hónapokban akarja felgyorsítani újabb saját, illetve egy másik céggel közösen tervezett magyarországi beruházásainak előkészületeit az osztrák Warimpex AG.

Az ingatlanfejlesztő és -befektető társaság hat vidéki városban nyit alsó kategóriás (egy-két csillagos) szállodákat és továbbra is nagy fantáziát lát a fővárosi irodapiacban. A hotelekre 160-200 millió eurót akar költeni.

Thomas Roden, az igazgatósághoz közelálló vezető a Bécsben tegnap megnyílt Real Vienna nemzetközi ingatlanvásáron a Világgazdaságnak elmondta: Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Győrben és Kecskeméten vizsgálják, melyik városrészben érdemes telket venni. A vásárlással egyelőre nem sietnek, mert a cég szerint még mindig inkább lefelé mennek az árak.

Túl sokat azonban nem akarnak várni, ugyanis az engedélyeztetés hosszadalmas, így számításaik szerint a tervezett átadások éppen akkorra időzíthetők, amikor a kereslet ismét visszatér a normális (válság előttihez közelítő) szintre.

 

A társaság egyébként az Üllői úton, a Klinikák metrómegállóhoz közel már megvett egy telket a Skanskától, ott 240 szobás Campanile hotel nyílik, várhatóan 2010 legvégén.

„Az egycsillagos Premier Classe és a kétcsillagos Campanile márkánkat akarjuk bevezetni. Előbbi közel 100, utóbbi 120–200 szobás, és lesz benne egy kisebb konferenciaterem is. Nem valószínű, hogy a háromcsillagos Kyriad márkát elhozzuk Magyarországra, az ugyanis konkurencia lenne más márkáinknak” – mondta a vezető. Thomas Roden nem zárta ki, hogy esetleg a Ferihegyi repülőtér közelében is belevágnak egy 150–250 szobás, négycsillagos szálloda projektjébe.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.