BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Összebútorozik" a Porsche és a Volkswagen - Ki irányít?

A Porsche német autógyár beleegyezett abba, hogy fuzionál a Volkswagennel, a két cég vezetősége között heteken át tartó tárgyalások eredményeként.

A most nyilvánosságra hozott megállapodás nem azt jelenti, hogy a Porsche átveszi a Volkswagent - jelenti a BBC. A létrejövő új vállalatcsoport formáját a következő négy hét alatt döntik el.

Tárgyalások indulnak a Volkswagen székhelyének számító Alsó-Szászországban  a két autógyártó, illetve a munkavállalók képviselői között. A Porsche szerint a fúzió révén tíz márka egyesül egy vállalatcsoportban. A márkák közül kilenc a Volkswagen tulajdona, a Porsche közlése szerint mindegyik brand megőrzi önállóságát, különös tekintettel magára a Porschére.

A Porsche januárban jelentette be, hogy ötven százalék fölé emelkedett a Volkswagenben birtokolt tulajdonrésze, egyúttal a cég közölte, hogy célja a 75 százalékos részesedés elérése. Ugyanakkor még ennek megvalósulása esetén sem veheti át teljesen a sportautógyár a cég irányítását, a "Volkswagen törvénynek" köszönhetően. Ez a jogszabály biztosítja, hogy a vállalat 20 százalékát birtokló Alsó-Szászország kormányzata megvétózhatja a számára nem megfelelő, stratégiai fontosságú döntéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.