BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több nagy német cég nem fizetett tavaly vezetői prémiumot

A német csúcsvezetők jövedelmén belül mérséklődött a teljesítménytől függő prémiumok aránya a múlt évben.

Mint azt a vasárnap megjelenő Wirtschafswoche című gazdasági lap írja, a frankfurti DAX tőzsdeindexben szereplő 30 vállalat vezetőjének prémiuma 2008-ban 16 százalékkal 1,076 millió euróra mérséklődött. 2007-ben a prémiumok még a vezetők alapfizetésének kétszeresét tették ki, tavaly már csak másfélszeresét.

A Deloitte cég felmérésére hivatkozó írás szerint a DAX indexben szereplő cégek közül 21 csökkentette a vezetői prémiumokat, a BASF, a BMW, a Commerzbank, a Deutsche Bank, a Siemens, az Infineon pedig egyáltalán nem fizetett menedzsereinek prémiumot.

Hét vállalat növelte a prémiumkifizetéseit. A legtöbbet a VW igazgatótanácsi tagjai kapták, átlagban 2,5 millió euróhoz jutottak tavaly, őket a Linde és az RWE cégek vezetői követték, 2,04, illetve 1,99 millió eurós prémiummal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.