A Tel Avivi Egyetem kutatója szerint mindenki azt hiszi, hogy a kávé rossz leheletet okoz, holott a most nyilvánosságra hozott és a LiveScience által idézett kutatás szerint éppen hogy segít a rossz lehelet legyőzésében. Igaz ugyan, hogy a kávé dehidratáló hatású, ezért a tejjel és cukorral keverve az erjedés kellemetlen szagot okozhat.
A kávé azonban önmagában baktériumölő hatású, vagyis – állítja Mel Rosenberg – egyes komponensei kifejezetten akadályozzák a rossz lehelet kialakulását. Ugyanakkor a jövőben sem lesz elég kávéval fogat mosni, a szakértő igyekszik kivonni az aktív komponenst a kávéból.
A jövőben a kávé kivonat helyett csak a baktériumölő molekulával dolgoznak majd és a professzor szerint rágógumik és szájöblítők egészen új generáció jöhet létre a felfedezésnek köszönhetően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.