BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hihetetlen? - Még mindig veszteséges a YouTube

A jelek szerint a Google nem bánja, ha az általa 1,76 milliárd dollárért megvásárolt videomegosztó veszteségeiről elmélkednek az elemzők.

A RampRate elemző cég szerint a világ legnépszerűbb videomegosztója idén 174,2 millió dolláros veszteséget termel, ez jóval kevesebb a Credit Suisse szakértői által áprilisban becsült 470,6 millió dollárnál – írja az AP.

A Google 2006-ban vásárolta meg a portált és azóta sem árulta el, mekkora mínuszt produkált, bár azt nem tagadta, hogy veszteséges. A keresőóriás pénzügyi igazgatója szerint a veszteségek találgatásakor sokszor jelentős tévedésekbe esnek az elemzők, akik így túl nagy számokat kapnak.

A RampRate szerint a YouTube veszteségei voltaképpen hasznosak a tulajdonosnak, a Google ugyanis így jobb alkupozícióba kerül a forgalmazókkal szemben. Sőt – állítja a cég – a szerzői jogok tulajdonosai kevésbé hajlamosak arra, hogy bírósághoz forduljanak, ha úgy tudják, a portál veszteséges. Persze, a Google kényelmesen finanszírozhatja a YouTube-ot például abból a 4,2 milliárd dollárból, amelyet az előző évben bevételként összegyűjtött.

A magyarországi videomegosztóknak (amelyek közül a legnépszerűbbek a Videa, az Indavideo és a Videoplayer) már jelenleg is fontos szerep jut a hírek, illetve a szórakoztatás piacán, azonban hazánkban is a világ vezető portálja, a YouTube a legnépszerűbb.

Az oldal világsikerét jól mutatja, hogy az aktuálisan legnézettebb videókat naponta több százezerszer tekintik meg, a portált pedig jelenleg naponta 210 millió alkalommal keresik fel. Ez havonta átlagosan 6,3 milliárd oldalletöltést jelent. És még egy megdöbbentő adat a YouTube-ról: az oldalra jelenleg percenként 15 órányi anyagot töltenek fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.