BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

iPhone 20 ezerért - Árfelezés az Apple-nél

Az Apple tegnap bejelentette: 99 dollárra, azaz mintegy 20 ezer forintnak megfelelő összegre csökkenti a belépő kategóriás iPhone árát. A szakértők szerint a radikális lépésnek köszönhetően megduplázódhatnak a cég eladásai.

Az okostelefonok piacán egyre élesebb a verseny. A Blackberry után a hétvégén a Palm mutatta be Pre típusjelű készülékét, amelyet "iPhone gyilkosnak" is neveznek. A piacvezető Apple radikális lépésre szánta el magát. Felére csökkentette a legegyszerűbb iPhone árát – jelenti a Reuters.

A konkurencia hatását mutatja a most bemutatott új modell, az iPhone 3GS is, amely – amellett, hogy kétszer gyorsabb elődjénél – videó- és hangkezelési funkcióiban a Palm és a RIM készülékeit követi.

A Morgan Stanley elemzése szerint a 99 dolláros kezdőár megkétszerezheti a korábban 199 dollárért forgalmazott, 8 gigabájtos iPhone eladásait.

Az iPhone kizárólagos amerikai mobilszolgáltatója, az AT&T leszögezte: a radikális árcsökkentés nem befolyásolja profitcéljait. Az Apple nem nyilatkozott arról, hogyan hat az olcsóbb mobil és a szintén nyomott árú Mac Air notebook a vállalat profitjára.

A BlackBerryt gyártó Research In Motion (RIM) áprilisban a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be és rózsás képet adott a következő időszakról, jelezve, hogy az okostelefonok gyártása a válság idején is jó üzlet.

Most zárta a leggyengébb növekedésű – éves összehasonlítású – negyedévét a világ okostelefon-piaca. Az amerikai Gartner piackutató elemzi rendszeresen ezt a készülékszegmenst, s legutóbbi jelentése szerint az idei harmadik negyedévben összesen 36,5 millió számítógépes képességekkel felruházott mobiltelefon talált gazdára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.