BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszok kilincselnek a magyar meggyért

Hétfőn és kedden összeomlott a meggypiac — ennek ellenére a szezon végére a tavalyihoz hasonló árbevételt vár a medgyesegyházi Medi-Fruct TÉSZ legnagyobb tagja, a csorvási Hun-Apfel Kft.

Eddig az érdi- és a debreceni bőtermő meggyet szedtük le — mondta Pusztai József, a TÉSZ elnöke, a kft. ügyvezetője a beol.hu-nak. Volt olyan nap, hogy négyszáz alkalmi munkás dolgozott egyszerre az étkezési meggy kézi szedésénél: diákok, nyugdíjasok, szabadságon lévők.

A Hun-Apfel meggyének két fontos piaca van: Oroszország és Németország. Pusztai József a jelenlegi helyzetet zavarosnak nevezte. A hét elején pedig valósággal összeomlott a nemzetközi és a hazai piac az alacsony árak miatt.

A cég számára jó hír, hogy az oroszok ismét kilincselnek a meggyükért, így az ár emelkedésével számolhatnak. A Hun-Apfel most kezdi a harmadik meggyfajtája szedését. Remélik, hogy a kántorjánosi meggyel pótolni tudják a piaci anomáliák miatt kiesett bevételüket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.