BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Paks 2: augusztusra meglehet az alapító okirat

Július végére, legkésőbb augusztusra megszületik a Paks 2 atomerőmű-beruházás előkészítő projektjének alapító okirata – tudtuk meg Süli Jánostól, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójától.

A Magyar Villamos Művek Zrt. irányítja majd a munkát, amelyben azonban jobbára paksi szakemberek vesznek részt. A beruházás újabb erőművi blokk(ok) megépítését foglalja magában; az előkészítéshez az Országgyűlés márciusban adta elvi hozzájárulását.

Ismét életet lehetne lehelni a Budapesti Értéktőzsdébe a paksi atomerőmű tervezett bővítéséből profitáló MVM bevezetésével – tette közzé eközben az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzését.

Az Equilor úgy látja: az MVM tőzsdei jelenléte olyan nagy nemzetközi vagyon- és alapkezelők figyelmét is felkelthetné, amelyek nagy kapitalizációjú közszolgáltatók részvényeibe fektetik az általuk kezelt vagyont.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.