BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzt szerezne a gázimporthoz Timosenko

Az ukrán miniszterelnök tegnap Luxembourban uniós illetékesekkel és nyugati bankok képviselőivel négymilliárd dollárnyi hotelről tárgyalt.

Gáztárolói feltöltéséhez Ukrajna orosz gázt kíván vásárolni, ehhez őedig négymilliárd dollárra van szüksége, közölte Julija Timosenko ukrán miniszterelnök Luxembourgban, ottani tárgyalásai után. Mint a Reuters idézi, a hitelfelvételt az európai és az orosz fél is támogatja.



A Kyiv Post ugyanakkor emlékeztet, hogy Timosenkónak és Viktor Juscsenko ukrán elnöknek eltérő elképzelése van arról, hogy hogyan kellene finanszírozni az állami Naftogazt. Juscsenko szerint Timosenko politikája csődbe viszi a Naftogaz t, s ebbe alaposan besegít a szervezés alatt álló nyugati hitel is. A társaságnak 74 milliárd hrivnya (9,7 milliárd dollár) adóssága van, míg az éve 56 milliárd hrivnyával indította. A Razumkov kutatóközpont programigazgatója, Vladimir Szaprikin szerint már régen emelni kellett volna a gáz belföldi fogyasztói árát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.