BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google pc-operációs rendszert indít - bye-bye Vista?

A Wall Street Journal twitter-feedjén megjelent rövidhír szerint a már a személyi számítógépekre készített operációs rendszerek terén is versenyezni akar a Google a szegmens nagyágyújával, a Microsoft-tal.

A Google - amely a Chrome nevű népszerű webböngészőjén alapuló rendszert fejleszt ki - ezzel nyílt kihívást intéz a Microsoftnak, hiszen a világ személyi számítógépeinek (PC-k) döntő hányadán a Microsoft rendszere, a Windows fut.

A Google közölte, hogy az új OS-sel először az úgynevezett netbookokat, a PC-k világát feje tetejére állító olcsó kompakt számítógépeket célozzák meg.

A Chrome OS-re keresztelt nyílt forráskódú program a tervek szerint 2010 második felére készül el.

Gyorsaság, egyszerűség és biztonság - ezek az új OS fő jellemzői, olvasható a Google blogján. A cég gyors és könnyű rendszert tervez, amellyel a felhasználó pillanatok alatt eljuthat az elektronikus világhálóra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.