BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik az első Sony netbook

A mai bejelentés szerint a következő hónapban bemutatkozik a Vaio sorozat legújabb darabja. A 630 dolláros (123 ezer forint) PC mérete körülbelül egy keménykötésű könyvének felel meg.

Az új Vaio a jövő hónapban 60 ezer jenes áron jelenik meg Japánban, majd nem sokkal később az Egyesült Államokban és Európában. Ezzel egy újabb gyártó csatlakozik a kisebb méretű és költségű hordozható számítógépeket tömörítő netbook szektorhoz.

Az új modellről egyelőre annyit tudni, hogy egy keménykötésű könyv méretének felel meg (25 cm széles, 18 cm hosszú, 2,5 cm vastag) a benne található hardver pedig gyengébb, mint társaié. A képernyő felbontása a többi netbookhoz hasonlóan 1366-szor 768 pixel lesz. – jelenti az AP.

A válság elhatalmasodásával a kicsi, olcsó netbookok piaca a korábbinál gyorsabb növekedésbe kezdett. Ugyanakkor ebben a kategóriában alacsony a megszerezhető profit, a nagy cégeknek pedig a kevésbé neves, de olcsón termelő gyártókkal kell versenyezniük.

A Sony ezzel az utolsók között szánja rá magát a netbookgyártásra, a kitartó ellenállók között található az Apple. Steve Jobs vezérigazgató ugyanis saját bevallása szerint nem tudja, hogy építhet ilyen költséggel számítógépet úgy, hogy az "ne egy rakás szemét legyen".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.