BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiábrándít a Microsoft - Messze még a kilábalás

A Wall Street az elmúlt napokban pozitív híreket hallhatott az informatikai szektorból, a Microsoft jelentése azonban letörte a lelkesedést. A vállalat gyengélkedése azt jelzi: a tech-ágazat a reméltnél lassabban gyógyul.

A befektetők ralival ünnepelték meg az Intel és a Texas Instruments jó eredményét, a Microsoft bevételcsökkenése azonban most megálljt parancsolhat a túlzott optimizmusnak.

Az Alpha One Capital Partners vezetője szerint az elmúlt időszak pörgésével az a gond, hogy a befektetők válogatás nélkül vették a tech-részvényeket. Dan Niles a Reutersnek úgy nyilatkozott: a Texas Instruments és az Intel eredményei nem használhatóak megbízható prognózis készítésére, mivel mindkét cég a vállalati szektornak értékesít, nem a végfelhasználóknak.

A Dell ezzel szemben közvetlenül a felhasználóknak értékesít és ennek megfelelően gyengébb teljesítményről számolt be, de a befektetők ezt figyelmen kívül hagyták. A Microsoft történetében először most számolt be arról, hogy csökkent a Windows operációs rendszerek eladása. A hír hallatán 7 százalékot veszítettek értékükből a cég részvényei.

A Solaris Asset Management elemzője szerint az Apple eredményén kívül a technológiai vállalatok mindegyike a bevétel csökkenéséről számolt be, a mínusz több esetben kétszámjegyű volt. Ugyanakkor a szektor cégei jó profiteredményeket mutattak a költségcsökkentések segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.