BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Laptop 60 ezerért – A netbookok lenyomják a szektor árait az USA-ban

Július 26-tól a legnagyobb amerikai diszkont áruházlánc, a Wal-Mart 300 dollár (56 ezer forint) alatti áron forgalmaz teljesen felszerelt laptopokat. A kicsi és olcsó netbookok terjedése a nagy gyártók PC-árait is leszorítja.

A Wal-Mart Checkoutblog oldalán megjelenő információ szerint az áruházlánc július 26-tól 298 dollárért kínálja majd a Compaq Presario CQ60-419WM notebookot. A PC 2,1 GHz-es AMD processzorral, Windows Vistával érkezik. A 160 gigabájtos winchesterhez 3 gigabájt RAM jár.

A PC World szerint a rendkívül alacsony árhoz képest a számítógép tudása nagy, nem csoda, hogy a cég arra számít: népszerű lesz a termék. Korábban a Best Buy kezdett forgalmazni egy 15,6 hüvelykes kijelzőjű Acer laptopot, szintén 300 dollár alatti áron. Az akció annyira népszerű volt, hogy az üzletnek a készlet kifogyása miatt gyorsan le is kellett állítania – állítja a CNET.

Összehasonlításképpen a Wal-Martban kapható legolcsóbb netbook ára 238 dollár. Eddig a hagyományos notebookok árai csak néhányszor estek 300 dollár alá, köztük 2007-ben, ekkor a Toshiba ajánlott egy gépet 299 dollárért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.