BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Microsoft: Vigyázat, komoly biztonsági rés az Explorerben!

A Microsoft ezúttal egy olyan, az Internet Explorerben található sérthető pontra hívta fel a figyelmet, amelyet még nem javított ki. A hiba a Windows XP és Server 2003 operációs rendszereket használókat érinti.

A biztonsági szakértők szerint a most nyilvánosságra hozott biztonság rés lehetővé teszi, hogy a hackerek átvegyék az érintett számítógépek irányítását. Az elemzések szerint egy hete "bombázzák" a rosszindulatú szoftverek írói az Internet Explorer sérülékenységét és több ezer ezt a célt szolgáló weboldalt hoztak létre.

A fertőzött weblapokra spamekben küldött linkekkel irányítják a felhasználókat, majd a hackerek a videó lejátszáskor keletkező biztonsági rés segítségével uralhatják el a PC-t – jelenti az AP.

A Microsoft szerint azok az Internet Explorer felhasználók lehetnek bajban, akik a programot Windows XP vagy Server 2003 operációs rendszer alatt futtatják. A cég a problémás programelem kikapcsolására kérte a felhasználókat, miközben dolgozik a rést betapasztó biztonsági javításon.

Redmond jellemzően a hónap második keddjén hozza nyilvánosságra biztonsági frissítéseit, ettől a gyakorlattól pedig ritkán, súlyos veszélyeztetettség esetén tér el. Legutóbb októberben, a Conficker féreg terjedésekor került sor ilyen rendkívüli híradásra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.