BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A férfiak a nagyot szeretik – Egyre több gázpisztoly fogy

Augusztus elejétől több pontban is változott a Büntető Törvénykönyv. Részben szigorodtak a büntetési tételeket, részben az áldozatoknak nyújt több védelmet, például lehetővé teszi, hogy a magántulajdonunkat olyan eszközökkel védjük, amelyek nem alkalmasak az élet kioltására.

Amíg régebben havi 2-3 riasztópisztolyt adtak el a Vértes Vadászati Kft. tatabányai üzletében, manapság 30-40 is elfogy. Chovanecz Károly eladó elmondta, elsősorban idős emberek, külvárosban élők, presszóban, benzinkúton dolgozók viszik a riasztófegyvereket – írja a kemma.hu.

– Két fő típust lehet megvásárolni. A gázriasztópisztolyt bárki megveheti, és tarthatja otthon. Ha viszont az utcán is magával akarja hordani, akkor a rendőrségen be kell jelenteni, ahol egy kérdőívet töltetnek ki az emberrel, és 2 000 forint befizetése után engedélyt kap rá. A másik típus a gumilövedékes pisztoly, amelyhez riasztólőszert is lehet venni. Ezt viszont csak otthon és lőtéren használhatjuk – mondta Chovanecz Károly.


Megtudjuk, a vevők nagy része a közbiztonságra panaszkodik, de sokan félnek a kóbor kutyáktól is. A nők általában a kisebb méretű gázpisztolyokat és a gázspréket keresik, amelyek beleférnek a táskába, a férfiak viszont a nagyobb méretűeket is viszik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.