BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tanulók fele bukik - Késik az autóvezető-képzés reformja

Tovább késnek az úrvezető-képzés reformjai: a szaktárca és a közlekedési hatóság előbb 2008-ra majd 2009-re ígérte a reformokat, ám úgy tudjuk, hogy idén sem tudják már bevezetni az újításokat.

Évek óta tervezi már a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a gépjárművezetők képzésének megújítását. A reformokra  elsősorban azért lenne szükség, mert a tananyag bizonyos elemei, így például a műszaki ismeretek egyes részei mára elavultak, feleslegessé váltak – írja a Népszabadság.

A változtatások szükségességét indokolják ugyanakkor a mind rosszabb vizsgaeredmények is. 2007-ben például a tanulók csaknem fele megbukott az első gyakorlati vizsgán, így javítani kell a képzés hatékonyságán.

Mindezek miatt - nemcsak a hatóság, hanem az autósiskolák szerint is - mind sürgetőbb lenne a képzési rendszer átalakítása. Az viszont kérdéses, hogy mikor kerülhet erre sor.

A szaktárca és a közlekedési hatóság először tavaly tavaszra, aztán 2009-re ígérte a "reformcsomagot", ám a lap információi szerint ez a határidő sem tartható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.