BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Debrecenben gyártaná a Reva villanyautót az importőr

Debrecenbe szeretné hozni az indiai Reva villanyautó gyártását a Comtex cégcsoport, amelynek egyik leányvállalata a forgalmazza a járművet Magyarországon.

A 25 millió eurós beruházás révén épülő, akár 200 főt is foglalkoztató gyárban évi 10-15 ezer kocsi készülhetne.

Ha itt gyártanák, a  3,7-5,7 millió forintba kerülő kétszemélyes város törpeautó ára mintegy 10 százalékkal lenne alacsonyabb.

Egy másik vállalkozás, a TZ-ELMA két éve próbálkozik elektromosautó gyártás beindításával, de csupán a régi Suzuki Swift átalakításig jutottak el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kétszemélyes Reva legolcsóbb kivitele is 3,78 millió forint, a legdrágább, Litium-ionos akkumulátorral ellátott modell pedig 5,698 millióba kerül. Igaz, ennek a hatótávolsága az olcsóbb modell 80 kilométerével szemben 120 kilométer, és már van benne CD/MP3 lejátszó, valamint luxus szőnyeg és kárpit is. A Reva árában két éves, vagy 25 ezer kilométerre terjedő garanciát is kifizetjük.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.